Entorn de la discrimació sexista a l'escola

Entorn de la discrimació sexista a l'escola
QR Code

Entorn de la discrimació sexista a l'escola

Després d'analitzar les xifres corresponents a inscripcions d'alumnes (homes i dones) d'universitats i centres escolars als Estats Units i a Espanya, l'article tracta de demostrar que l'escola no es comporta d'una manera neutra respecte als sexes, especialment pel que fa a titulacions socialment pre...

Full abstract

Saved in:
Translated title: Regarding Sexist Discrimination in School
Sobre la discrimación sexista en la escuela
Journal Title: Papers: Revista de Sociologia
Main Author: Marina Subirats
Language: Catalan
Get full text: http://papers.uab.cat/article/view/v9-subirats
Resource type: Journal article
Source: Papers: Revista de Sociologia; Vol 9, (Year 1978).
DOI: http://dx.doi.org/10.5565/rev/papers/v9n0.998
Publisher: Universitat Autònoma de Barcelona
Usage rights: Reconocimiento - NoComercial (by-nc)
Subjects: Social Sciences --> Social Sciences, Interdisciplinary
Social Sciences --> Sociology
Abstract: Després d'analitzar les xifres corresponents a inscripcions d'alumnes (homes i dones) d'universitats i centres escolars als Estats Units i a Espanya, l'article tracta de demostrar que l'escola no es comporta d'una manera neutra respecte als sexes, especialment pel que fa a titulacions socialment prestigioses i a la consecució de treball professional. Analitzem també els models educatius per a plantejar finalment les complexitats i les dificultats d'un canvi cultural que determini la desaparició dels diferents rols socials, segons el sexe.
Translated abstract: Después de analizar las cifras correspondientes a inscripciones de alumnos (hombres y mujeres) de universidades y centros escolares en Estados Unidos y en España, el artículo trata de demostrar que la escuela no se comporta de un modo neutro con respecto a los sexos, especialmente en lo relativo a titulaciones socialmente prestigiosas y a la consecución de trabajo profesional. Analizamos también los modelos educativos para plantear finalmente las complejidades y las dificultades de un cambio cultural que determine la desaparición de los diferentes roles sociales, según el sexo.